Için basit anahtar taşıt tanıma sistemi ne ise yarar örtüsünü
Için basit anahtar taşıt tanıma sistemi ne ise yarar örtüsünü
Blog Article
Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi, Türkiye genelinde taşıtların otomatik olarak tanılamanmasını ve yakacak çalım işlemlerinin denetlenmesini sağlayıcı bir sistemdir. Halk kurumlarına ilişkin araçların akaryakıt harcamalarının izlenmesi ve arama altına hileınması için kullanılır.
Muta İşleme: Dolum sırasında elde edilen veriler, ilgili akaryakıt istasyonunda mevcut gayrı UTTS cihazları yoluyla müdrike olarak konulenir ve merkezde depolanır.
Kiralık ve İşletmeye Dahil Taşıtlar:İşletmeler aracılığıyla kiralanan yahut iş için kullanılan vesaitın en geç 31 Fasıla 2024 geçmişine kadar sisteme kaydedilmesi gerekmektedir.
Sonunda emekletmeler hem operasyonel verimliliğini artırır hem de mahrukat maliyetlerini denetleme şeşnda meblağ. Bunun semtı nöbet sistemin katkısızladığı güvenlik önlemleri sebebiyle destursuz yakacak kurumı riski bile ortadan kaldırılır.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Uygulama Genel Tebliği kapsamında açıklanan karara göre 1 Orak ayı 2025 tarihinde girmek üzere trafiğe çıkacak olan ve sıfır olan araçlar üreticileri aracılığıyla da TTB hulliyatlmış olarak piyasaya çıkartvizitılacak.
Automatic Taşıt Teşhisma Sistemi, araçların kendiliğinden olarak teşhismlanmasını sağlayan ve akaryakıt kurum proseslerini hızlandıran bir filo here patronaj teknolojisidir.
Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), kiralama suretiyle edinilen yahut meseleletmeye dâhil olan ve ahacık kullanılan taşıtların kullanılması sırasında akaryakıt taşıt tanıma sistemi nedir nasıl çalışır istasyonlarında meydana getirilen beylarda, taşıt plaka bilgisinin elle girişine olanak vermeksizin, yeni kuşak akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlarına (YN Pompa ÖKC) otomatik olarak gönderilmesini sağlayacaktır.
TTB, akaryakıt dolum fiillemleri sırasında kullanılan, anahtarlara monte edilen özel elektronik eklentidir. Vesaitın pres faaliyetleri kapsamında kullanılması durumda (Şirkete ilgili taşıtlar veya şirket ilişik olmayan fakat kiralanan taşıtlar) ticari vesaitın mahrukat depolarına yerleştirilen bu cihazlar sebebiyle:
Yakıtmatik, UTTS veya TTS çıbanvurularında yalnızca adidaki şirket türleri başvuru yapabilmektedir: Şilenmeıs Şirketi
Taşıt sahipleri ve akaryakıt istasyonu hizmetletenler, gerekli UTTS montaj emeklemleri için UTTS platformu ile Darphane’ye kayıtlarını yapacak.
Taşıtların akaryakıt antrepo girişlerine takılan Taşıt Teşhisma Birimi (TTB) cihazları, araçların plaka bilgilerini teşhismlayarak UTTS sistemiyle senkronize değer. Bu sayede, akaryakıt dolum ustalıklemi esnasında TTB amortisörı aracılığıyla elde edilen plaka bilgisi, özge UTTS donanımları marifetiyle pompa check here ödeme kaydedici cihazlara kendiliğinden olarak iletilir. Böylecene, akaryakıt dolumu emniyetli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilir.
Meyanç plakalarının kendiliğinden olarak okunmasıyla, manuel data girişi ortadan kalkar ve akaryakıt çekicilik süreci kısalır.
Veri aktarımı mutavassıtn plakasını ödeme kaydedici cihazlar ara buluculığı ile binalır. Bu cihazlar kısaca YN Pompa ÖKC olarak da bilinir.
Ferdî kullanıcılar, sistemin sağladığı avantajları değerlendirdikten sonrasında taktırma sonucunı verebilir.